Zastupnik u Euro parlamentu Tonino Picula gostovao na VERN’u na 9. Pametnoj špici

toninoNa VERN’u je uspješno održana još jedna Pametna špica, edukativno zabavno druženje studenata s različitih fakulteta. Poseban gost devetog izdanja Pametne špice bio je Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu koji je otvorio događaj i poželio dobrodošlicu okupljenim studentima.

Tema druženja bila je “Znanjem do osobne konkurentnosti na globalnom tržištu”, a uvodno izlaganje je održao naš profesor Saša Petar. U sklopu događanja je održana i panel diskusija u kojoj su uz gospodina Piculu sudjelovali i radijski voditelj Trpimir Viković – Vicko, Karlo Kolesar, predsjednik Udruge studenata VERN-a, Elizabeta Novaković, osnivačica i kreativna direktorica branda Acro, Marko Košiček s Instituta Ruđer Bošković i profesor Petar.

Panelisti su na temelju praktičnih primjera pokazali kako je ulaganje u osobnu konkurentnost jedini siguran jamac poslovnog uspjeha. Posebno je to značajno za mlade kojima zajedničko tržište EU nudi brojne mogućnosti. Pokazale su to i prezentacije studentskih projekata, koji imaju ozbiljan potencijal za razvoj i na međunarodnom tržištu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *