7. Pametna špica

7. Pametna špica održana je 08.06.2013. na veleučilištu VERN

Tema:  STARTUP ili KAKO (SE PO)KRENUTI – prof.dr.sc. Saša Petar

Panel: Zorica Rajić i Maja Marić (SocialUP), Saša Cvetojević (ZIP), Gordana Ćorić (VERN), Miran Hojnik (COO at Core Incubator)

Prezentacije: Kristijan Ljubešić (Bamboos), Zorica Rajić  i Maja Marić (SocialUP)

 izvor: www.vern.hr

Na VERN’u je ove subote održana 7. Pametna špica, mjesečno edukativno-zabavno druženje studenata s raznih fakulteta i stručnjaka, s ciljem razmjene znanja i iskustava s područja privatnog, poslovnog i društvenog razvoja.

Ovo izdanje Špice okupilo je više od 80 studenata s VERN’a i drugih fakulteta, a središnja tema druženja bilo je startup poduzetništvo.

Predavanje je otvorio VERN’ov profesor Saša Petar, idejni začetnik Špice, koji je održao prezentaciju pod nazivom “Kako (se po)krenuti?”. Profesor Petar je u svom izlaganju više puta naglasio kako su jedino samomotivacija, ambicije i želja za osobnim razvojem i društvenim promjenama sigurni pokretači poduzetništva, bez obzira na okruženje – unutar Hrvatske ili EU.

Našem su se profesoru na okruglom stolu pridružili i ostali gosti: VERN’ova profesorica Startup poduzetništva Gordana Ćorić, zatim Saša Cvetojević iz CRANE-a, Miran Hojnik iz Core incubatora, te Maja Marić i Zorica Rajić sa svojim SocialUp startupom.

Tema okruglog stola bila je “Kako pokrenuti startup”, a sudionici su sa studentima diskutirali o pokretanju startup projekata, financiranju, pregovaranju s investitorima, te općenito volji za startup poduzetništvom.

 izvor: www.vern.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *