Kako je protekla 22. Pametna špica u Osijeku

Kako je protekla 22. Pametna špica u Osijeku

Nakon Zagreba, Pule, Varaždina, Duge Rese i Vojnića, došli smo i u Osijek. U ugodnom ambijentu Caffee bara Magis u Osijeku 22. travnja 2017., s početkom u 12.30 sati, održana je 22. Pametna špica.

Uvodno predavanje na temu „Poduzetništvo mladih – tržište koje dolazi i zašto ne možete uspjeti ponavljajući iste greške“, s podtemom „Što ću promijeniti da 2025. godine ne rješavam iste probleme kao danas?“ održao je dr.sc. Saša Petar, predsjednik Hrvatskog društva mladih Pametna špica, autor 26 poslovnih knjiga, te brojnih stručnih i znanstvenih članaka, predavač na nekoliko visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj, kao i poslovni trener koji je vodio brojne poslovne treninge za tvrtke u Hrvatskoj i inozemstvu.

Špici je nazočilo 40.ak studenata i mladih poduzetnika, a nakon uvodnog predavanju imali su priliku sudjelovati u panel diskusiji o opcijama na tržištu u narednih pet godina. Iz prve su ruke saznali sve što ih zanima od njihovih uspješnih vršnjaka: Kristijana Šimičića (vlasnika poduzeća Edukos instrukcije), Zrinke Vlašić (voditeljice marketinga i prodaje zrakoplovne tvrtke Air Pannonija) te „doktorice sreće“ doc.dr.sc. Anite Freimann s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, a panel je uspješn ovodio dr.sc. Saša Petar. Panelisti su naglasili važnost oblikovanja mladih kao osoba od najranije dobi kroz poticanje njihove kreativnosti i poduzetničkih ideja, kako bi potaknuli mlade na preuzimanje odgovornosti za vlastite poslovne mogućnosti, od uspješnog osnivanja i vođenja poduzeća do lakšeg samozapošljavanja.

Predstavljanjem projekta pametnih tuševa koje dizajniraju i proizvode mladi poduzetnici iz tvrtke Pitaya Solutions završena je 22. Pametna špica u Osijeku. Nazočni su bili zadovoljni temom, kvalitetom predavanja i panela, a najviše porukom da moraju preuzeti odgovornost za vlastite ciljeve, ne bojati se pogriješiti, ali i ispravljati greške, kako bi potakli poduzetništvo u sebi, ali u ljudima sa kojima žive i posluju.

Organizatori Pametne špice su bili iznimno zadovoljni organizacijom Špice u Slavoniji te se nadaju da će uskoro ponovno držati panel u Osijeku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *