4. Pametna špica

4. Pametna špica održana je 15.12.2012. na veleučilištu VERN

Tema:  “Pregovaranje na razgovoru za posao” – prof.dr.sc. Saša Petar,

Uvodni pozdrav u ime Grada Zagreba – Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine

Panel:  Ana Fresl (PJR), Marijana Kresl (Generali osiguranje),  Hrvoje Pavlačić (NLP)

izvor: www.manager-magazine.com

Nakon uvodnog pozdrava, profesor Saša Petar održao je predavanje o gospodarskim trendovima u svijetu, zapošljavanju mladih nekad i danas te o kompetencijama koje je nužno steći kako bi zauzeli bolju poziciju na tržištu rada i samim time bili konkurentniji. Kao nužne kompetencije, profesor Petar navodi sljedeće: znanje stranih jezika, komunikacijske vještine, sposobnost rada u timu, prilagodljivost situacijama i promjenama te mobilnost u učenju uz inicijativu.
Također, dan je pregled najtraženijih zanimanja u 2010. i 2011. godini (administrator, agent u call centru, komercijalist, prodavač, prodajni predstavnik, konobar, kuhar, programer, referent, knjigovođa) kao i potražnja zanimanja bez dovoljnog kadra (elektrotehnička zanimanja) te savjeti na što se fokusirati kada razmišljamo o vlastitom potencijalu i razvoju istog.

Nakon predavanja, održan je okrugli stol na kojem su gostovali Ana Fresl (vlasnica i direktorica Projekt Jednako Razvoj), Marijana Kresl (odjel ljudskih potencijala Generali osiguranja) te Hrvoje Pavlačić (NLP trener i poduzetnik). Ukratko su ispričali o samom postupku provedbe natječaja i regrutacije kadrova te odgovarali na pitanja publike.

Formalni dio Pametne špice završen je predstavljanjem udruge Young Crew Croatia koji je predstavila predsjednica Gordana Blažević. YCC bavi se okupljanjem studenata i voditelja projekata, njihovim povezivanjem te organiziranjem raznih edukativnih događanja. Blažević je pozvala prisutne na proaktivnost te na sljedeće predavanje u organizaciji YCC tima (Agilno upravljanje projektima-evolucija ili revolucija, 20. prosinca u 18h na Građevinskom fakultetu u Zagrebu).

Nakon odličnih predavanja i izlaganja, Špica je nastavila u neformalnom tonu u kantini VERN-a do popodnevnih sati.

izvor: www.manager-magazine.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *