6. Pametna špica

6. Pametna špica održana je 13.04.2013.  na veleučilištu VERN

Tema: “Multikulturalnost” – prof.dr.sc. Saša Petar

Uvodni pozdrav –  Karlo Matić,  TEDx

Panel: Karlo Matić (TEDx), Ivan Burić (voditelj istraživanja agencije Ipsos Puls)

Prezentacije: Biserka Zorbas (Croatia Express)

izvor: www.vern.hr

Na VERN’u je nedavno održana 6. Pametna špica, mjesečno edukativno-zabavno druženje studenata svih fakulteta i stručnjaka, s ciljem razmjene znanja i iskustava s područja privatnog, poslovnog i društvenog razvoja.

Tema šestog druženja bila je multikulturalnost, a sudionike je uvodnim izlaganjem pozdravio VERN’ov profesor i voditelj Pametne špice, prof. dr. sc. Saša Petar, koji je održao predavanje na temu “Multikulturalnost, promjene i osobne granice”.

Gosti Špice bili su Karlo Matić, nositelj licence za TEDx Maksimir i dr. sc. Ivan Burić, direktor istraživanja u agenciji Ipsos Puls i profesor na VERN’u, koji su sudjelovali na okruglom stolu pod nazivom “Multikulturalnost i osobna ograničenja – kako komunicirati u novoj okolini”. Tema okruglog stola bila je vrlo zanimljiva te je pobudila značajan interes okupljenih studenata i potaknula diskusiju s panelistima.

Pametna špica je ponovno dala priliku studentima da promoviraju vlastite projekte, ovoga puta YoungCrewCroatia i Croatia Express timovima, a pred kraj druženja prof. Petar je najavio kako će Pametna špica uskoro postati i udruga.

“Špica je pokrenuta s primarnim ciljem poticanja cjeloživotnog obrazovanja, samozapošljavanja i zapošljavanja mladih. Otvaranje globalnog tržišta rada za mlade u Hrvatskoj, pored nestabilnosti na domaćem tržištu rada, stvara sve veću potrebu za dodatnim i novim znanjima. Danas su konkurentna znanja multidisciplinarna, društveno i poslovno okruženje je multikulturalno, a radom Špice mladima nastojimo prenijeti nova znanja, kako bi ih ohrabrili na kvalitetnu komunikaciju s okolinom i cjeloživotno učenje. Smatramo da jedino na taj način mogu stvoriti efikasnu podlogu za donošenje dugoročno uspješnih osobnih i poslovnih odluka. U okviru globalnog tržišta, konkurentnost dolazi jedino iz znanja pojedinaca, zajedničkog rada s ljudima s kojima se stručno povezuju, te iz kontakata s potencijalnim kupcima njihovih ideja, usluga i proizvoda. Ustrojavanjem Pametne špice kao udruge, postat ćemo operativniji i moći ćemo participirati u raznim EU i hrvatskim projektima”, najavio je profesor Saša Petar.

 izvor: www.vern.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *